10 tipp a kirakó elkezdéséhez, első rész

Sokan azt állítják, hogy soha nem tudnának 1000+ darabos puzzle-t összeállítani. Azt mondják, ez lehetetlen feladat számukra, sokféle okból.

A Puzzlemániásoknak számos tippei vannak, amelyek megkönnyítik és kellemessé teszik a folyamatot. Hadd osszam meg Önökkel néhányat. Biztosíthatom önöket, hogy ezek a tippek segítenek minden újoncnak és bizonytalannak minőségi időt tölteni kirakós játékkal.

Ezt a cikket két részre osztottam, és az első öt tipp a következő:

1. Válassza ki a megfelelő puzzle képet
2. Keresse meg a legjobb helyet a darabok összeállításához
3. Rendezze össze az elemeket
4. Lássa a „nagyobb képet”
5. Tartson egy kis szünetet

1. Válassza ki a megfelelő puzzle képet

Bármilyen egyszerűen is hangzik, ez az egyik legfontosabb része az egész folyamatnak. Először is válasszon egy képet, ami igazán tetszik. Mindannyian szeretjük a szép képeket és mintákat. Szereti az absztrakt festészetet? Válassza ki a kedvenc műalkotását bemutató puzzlet. A klasszikus járművek rajongója? Keressen egy veterán autó képét. Szereti a humoros kirakókat? Keresse Heye-t vagy Wasgijt.

Másodszor, próbaljon meg legelején egy 1000-nél kevesebb darabból álló kirakót választani. A legrosszabb az, ha már az elején elcsügged.

2. Keresse meg a legjobb helyet a darabok összeállításához


A legjobb hely az, ahol a legkényelmesebbnek találja magát. Legyen szó padlóról a hálószobában vagy étkezőasztalról, ügyeljen arra, hogy Önnek és házitársainak ne legyen ellene kifogása. Rengeteg megoldás létezik a kirakók összeállításának, mozgatásának, tárolásának megkönnyítésére, pl. puzzle tekercs szőnyeg. Általában semleges háttérszínű farostlapot használok, amely segít csökkenteni a szem megerőltetését, és lehetővé teszi, hogy a befejezetlen puzzleképemet más helyre helyezzem.

3. Rendezze össze az elemeket


Valljuk be, több mint 1000 puzzle-darab válogatása unalmas. És értelmetlen, különösen, ha túl sok részlet van a képen (lásd néhány Heye puzzlet).

Másrészt az elemek rendezése sok időt takaríthat meg. Például, ha a kép keretének összeszerelésével kezdi, rengeteg fül és üres lap lesz, ahol összeillesztheti a következő darabokat.

Ezután elválaszthatja az elemeket színük alapján (az ég árnyéka, sötét erdő stb.) dobozok és egyéb rendelkezésre álló tárolók segítségével.

A fülek és üres lapok, vagy ahogyan azt már hallotta - gombok, dudorok, hurkok, kihúzások, "férfi", "nő", zsebek, foglalatok, inniek, zárak és rések egy másik példa arra, hogyan rendezheti a kirakó egyes elemeit. Ha hasonló formájú puzzle - hasonló formákat rakja halomra, garantálhatom, hogy sokkal könnyebben talál hozzá illő darabot.

4. Lássa a „nagyobb képet”


Vessen egy pillantást arra, amit már összerakott, és azokat a darabokat, amelyeket még össze kell szerelni. Figyelje meg a megfelelő formákat, valamint az elemekre nyomtatott árnyalatokat és képeket. Ha eléggé koncentrál, könnyen áthúzhatja a rossz elemeket anélkül, hogy megpróbálná egyenként összeállítani őket.

5. Tartson egy kis szünetet


Róma nem egy nap alatt épült fel. Amikor már semmi sem stimmel, és ingerültnek és fáradtnak érzi magát – tartson egy kis szünetet. Nincs jobb az agy számára, mint a friss levegő. Sétáltatni a kutyát, főzni egy jó kávét, nyújtózkodni. És akkor látni fogja, hogy valahogy minden darab, amit korábban nem talált, most ott van, ahol lennie kell.

Ennyi a mai leendő Puzzle-Mániások számára! Maradjon velünk.