10 tipp a kirakók elkezdéséhez, második rész

 
Múlt héten az első öt tippet írtam le, amelyekkel egyszerűvé és kellemessé teheti a kirakók minden kezdő és középhaladó puzzlemániás számára:

 1. Válassza ki a megfelelő puzzle képet
 2. Keresse meg a legjobb helyet a darabok összeállításához
 3. Rendezze az elemeket
 4. Lássa a "nagyobb képet"
 5. Tartson szünetet

Ha még nem olvasta ezt a cikket, javaslom, hogy olvassa el (link). Ma még másik öt tippet szeretnék bemutatni.

6. Ügyeljen a vágásra és a textúrára

A fejlettebb puzzlemániások egy része felére csökkenti a kirakók összerakás idejét azáltal, hogy közelebbről megvizsgálja a puzzle darabok jellegzetes textúráját. Más részletekre is figyelni kell, mint például a festő ecsetvonásának iránya, a nyomtatott szöveg és a vágás formája, ami nagyon ismétlődő lehet, különösen az 1000+ darabos kirakóknál. Amint láthatja, a puzzlemániások számára végtelen a trükkök keresésének kreativitása.

7. A hiányzó puzzle darab keresése

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én néha sok időt töltök egy-egy elem keresésével. A dobozban maradt darabokat oda-vissza kutatom, mert abban a pillanatban attól tartok, hogy az elem végleg eltűnt. Nos, jobb, ha elengedi, hacsak nem tud nyugton maradni. A hiányzó elemet csak akkor találja meg, ha abbahagyja a keresést!  

8. Vessen egy pillantást a képre

Komolyan, nem harap. Valójában segíthet megszervezni az egész munkáját. A kép vagy plakátok (többnyire több mint 2000 darab kirakóhoz hozzáadva) segíthetnek észrevenni az összes olyan részletet, amely elkerülte a figyelmét, és megtalálhatja néhány következő elem hozzávetőleges helyét.

   
   

9. Ossza meg előrehaladását

A kirakók készítése szenvedély, és a szenvedélyt meg kell osztani! Készítsen képet az elkészült munkáról vagy egy folyamatban lévő munkáról, és ossza meg közösségi média csoportjaiban . A kirakók rajogójai mindenhol jelen vannak, ez egy nagyszerű nemzetközi közösség, amely szereti megosztani eredményeiket. Csatlakozzon egy rajongói oldalhoz, és legyen tagja ennek a családnak.

10. Jó szórakozást!

Ezt a cikket a legkézenfekvőbb tippel szeretném befejezni  szórakozzon a kirakókkal. Ha szünetre van szüksége, vegye ki. Csináljon a saját tempójában. Ne versenyezzen és ne hasonlítsa össze magát másokkal, hacsak nem akarja. Élvezze a szenvedélyét, vállaljon új kihívásokat. A puzzle célja, hogy szórakoztatóak legyen.

 

Végül idézzük fel mind a 10 tippet:

 • Válassza ki a megfelelő puzzle képet
 • Keresse meg a legjobb helyet a darabok összeállításához
 • Rendezze az elemeket
 • Lássa a "nagyobb képet"
 • Tartson szünetet
 • Ügyeljen a vágásra és a textúrára
 • Az eltűnt puzzle darab keresése
 • Vessen egy pillantást a képre
 • Ossza meg előrehaladását
 • Jó szórakozást!

 

Biztos vagyok benne, hogy ez a lista még bővíthető. Ha más tippeket vagy trükköket szeretne megosztani velünk – írjon nekünk, vagy írjon kommentet Facebook oldalunkon. Talán készítünk még egy blogcikket a kirakók rajongójainak. Alapvetően ez a kulcs, hogy egyre több embert ösztönözzön erre a hobbira.