PuzzleMániások a weben: internetes fórumok.

Azt gondolhatnánk, hogy nem sok hobbi webáruház vagy YouTube-csatorna van, amely szigorúan a kirakók rajongójainak szentelne. Úgy tűnik, nem olyan népszerű, mint például a társasjátékok. Ennek ellenére az interneten még mindig találhatunk olyan helyeket, ahol minden puzzlemániás gyereknek érezheti magát egy édességboltban.


Ezzel a bejegyzéssel egy sorozatot szeretnék elindítani, ami az internetes puzzlemániások világához kapcsolódik. Először is szeretnék egy számomra különleges helyet mutatni – puzzleforum.pl

Egyszer volt, hol nem volt..

2012 elején az internetes fórumok nagyon népszerűek voltak, de Lengyelországban hiányzott egy kifejezetten a kirakók rajongóknak szánt online hely.

Egy nap, amikor az egyik online könyvesbolt fórumán panaszkodtak a kellemetlenségek miatt, két puzzlemániás beleegyezett, hogy létrehoznak egy ilyen helyet. Egyikük sem volt informatikus, webmester, nem volt tapasztalata az ilyen típusú weboldalak kezelésében. De akárhogy is legyen, úgy döntöttek, hogy megpróbálják, és a PuzzleForum.pl 2012-ben elindult.
Az egyik rajongó Marcin S. Puzzler, a második én voltam. Mindannyian a projekt más-más részével foglalkoztunk, ami a mai napig segíti a fórum megfelelő működését.

 

Puzzle forum

Az "elavult" helyek varázsa

Facebook és az Instagram kezdete óta az emberek már nem tartják vonzónak a hagyományos internetes fórumot. Pedig a puzzlekedvelők szemszögéből nézve a fórumnak megvannak a maga előnyei.

Amikor felkeresi a webhelyet, vagy akár létrehozza saját fiókját, látni fogja, hogy a PuzzleForum.pl több részre van osztva. Az egyik legnépszerűbb egyértelműen a „Saját albumok”.

Minden felhasználó hozzáférhet személyes albumához, amely egy alfórum formája. A kirakós játékkal kapcsolatos tapasztalatairól bejegyzéseket tehet közzé. Egy ilyen album formáját a tulajdonos dönti el, hogy a folyamatban lévő munkáit, vagy a rejtvényképeket kompletten kívánja-e feltenni, évszámok vagy témák szerint rendezni. A különbség a fórum és a Facebook-csoport között az, hogy minden munkáját rendszerezheti, és nagyon könnyen megtalálhatja. Követheti más felhasználók bejegyzéseit, megjegyzéseket fűzhet munkájukhoz, és új barátokat szerezhet.

A fórum nem csak az albumokról szól, hanem számos egyéb vita is a gyártókról, hírekről, üzletekről és mindenről, ami a kirakós játékkal kapcsolatos.

A Puzzlemániások nem magányosak

A PuzzleForum.pl bebizonyítja, hogy a puzzlemániások nem mindig introvertáltak, akik magányos szórakozást keresnek. Közösségünk tagjaként úgy érzi, meg kell osztania szenvedélyét (vagy akár frusztrációját) másokkal. Sokan szeretnénk tapasztalatot, tudást megosztani, véleményt, sőt megbecsülést keresnek. Érezni akarják, hogy valahová tartoznak.

Unsplash Tyler Lastovich

A PuzzleForum.pl-en lévő fiók ingyenes. Tehát ha szeretnél a családunk tagja lenni, és látni szeretnéd, min dolgozik jelenleg mindenki, szeretettel várunk. Ne feledje, hogy mindig indíthat új témát.

Nem csak a PuzzleForum.pl

Az interneten számos nemzetközi kirakós fórum található. Ha ismeri az idegen nyelveket, nézze meg a https://puzzle-forum.de/, http://www.puzzleando.com/index.php, https://puzzleforum.forumcommunity.net/.

PuzzleForum.de

 

Az internetes fórumok nem az egyetlen helyek, amelyeket érdemes meglátogatni a kirakós játék szünetében. A közeljövőben elmondom, mire gondolok. És egyébként azt szeretném megkérdezni, hogy milyen reakciókkal találkoztál olyan emberektől, akik nem fejtik ki a puzzlet, amikor a szenvedélyedről beszélnek? Hogyan látnak minket? Hallott néhány sztereotípiát a puzzlemániásokról? Kérjük, ossza meg tapasztalatait a PuzzleMania.hu facebook rajongói oldal megjegyzés rovatában.