Recenzió: Frida. Art Puzzle, 1000 darab. #UKVK

Általában nagy dilemmám van, hogy melyik kirakót csináljam meg először. Bár tudom, hogy ehhez a sorozathoz 1000 darabos dobozt kell választanom, mégis nagyon nehezen tudtam kiválasztani egyet a több mint 120 különböző doboz közül. A „Fridát” választottam, 1000 db.

Frida Kahlo Alfredo Arreguin szemével


A legtöbben valószínűleg hallottak erről a mexikói festőről, aki 140 önarcképéről volt híres. Azt szokta mondani: „Azért festek önarcképeket, mert olyan gyakran vagyok egyedül, hogy én vagyok az, akit legjobban ismerek.” A kritikusok „naiv művészetnek” nevezik alkotásait, bár az én szakszerűtlen szemem szerint „népinek” tűnik.

A puzzledobozunkon lévő kép nem Frida Kahlo híres önarcképei közé tartozik. A kép szerzője Alfredo Arreguin, mexikói származású amerikai festő. A Washingtoni Egyetemen tanult művészetet, és az egyik legelismertebb latin művész lett.

Tehát van egy mexikói művész festménye, amelyet egy eredetileg mexikói seattle-i művész festett, és egy ázsiai gyártó kirakóvá alakították át. Milyen rendkívül érdekes keverék!

A doboz

A doboz mérete normál 37,1 x 26,9 x 5,6 cm. A védelem érdekében műanyag fóliával van bevonva. A dobozon lévő kép nincs elrejtve más nyomat alatt, ami jó támpontot ad a darabok összeállításához. Mérete 31 x 22 cm.

art puzzle recenzja jakość

A doboz felső borítójának oldalán található Art Puzzle és Heidi logója, a katalógusszám, a szerző neve, a kirakó mérete, valamint a vonalkód. A doboz hátuljára a gyártó válogatókat és kirakószőnyegeket  helyezte el. Felül kifogástalan a nyomat, alul van némi karcolás, bár még soha nem volt használva.

A doboz belsejében csak egy műanyag zacskó található puzzle darabokkal. Nincs további információ a szerzőről, ami elég kiábrándító. Főleg, ha a márka neve azt sugallja, hogy a „művészet” a termékeik fő témája.

A minőség

Ahhoz, hogy utazásunk során értékeljük a minőséget, szükségünk lesz egy konyhai szűrőre. Igen, egy olyan eszköz, amelyet mindenki megtalálhat a konyhafiókjában. Rendkívül hasznos tartozék a por szitálásához.

Néhány PuzzleMániás képes kitalálni a gyártót a por mennyisége (főleg a kék árnyalata) alapján. És azt kell mondanom, hogy az Art Puzzle-ban rengeteg van.

art puzzle recenzja jakość

A puzzle darabjai egy kicsit kevésbé vastagok a Ravensburgerhez képest, és a vágás egy kicsit zavar. Találtam egy csomó vágatlan elemet és legalább 2 leválási példát.

A textúra célja, hogy megakadályozza a fényvisszaverődést, amelyet valószínűleg nem lehet teljesen kiküszöbölni. A doboz és a puzzle darabjai közötti színvisszaadás nem emel kifogást.

Az Art Puzzle termékek nagyon jellegzetes kivágással rendelkeznek, amely valamilyen hálót alkot. Nincsenek rendkívüli formák. Minden elemnek van 1-4 füle és üres lapja, amelyek meglehetősen lazán illeszkednek, így szinte lehetetlen mozgatni a képünket a helyek között. A teljes kép 68 x 48 cm.

Összeséges  öröm


Frida Kahlo arca, színes mozaikjai, mexikói maszkjai és pillangói olyan dolgok voltak, amelyek miatt kezdettől fogva ezt a puzzledobozt választottam. Tudtam, hogy nagyon jól fogom érezni magam ezzel a kirakóval.

Mindig abból a keretből indulok ki, amely segít a vágás minőségének értékelésében. Semmi bajom nem volt az elemekkel. A keret összeszerelése zökkenőmentesen ment, a megmaradt elemek szétválasztása meglehetősen intuitív volt: különböző kupacok Frida arcának és hajának, különböző kupacok a pillangóknak, madaraknak és koponyáknak, valamint mozaik. Egy ilyen változatos kép miatt elég könnyen össze tudtam rakni. Kevés időbe telt, míg a kerethez különálló részeket szereltem össze, és hamarosan elkészült a teljes kép.

art puzzle recenzja jakość

Kihívás volt? Biztosan állíthatom, hogy a mozaik kissé fáradságos, de összességében úgy gondolom, hogy sem a részletek, sem a színek nem túl bonyolultak ahhoz, hogy a folyamatot túl nehézzé tegye.

A gyártó ajánlata


Az Art Puzzle kínálata meglehetősen meglepő. Többet vártam egy klasszikus festő műalkotásairól, de több kortárs festő festménye van. Megtalálhatók Klimt, Munch, Van Gogh reprodukciói, valamint Ciro Marchetti színes fantasy alkotásai, Josephine Wall és Dominic Davison festményei vagy akár Michael Jacksont ábrázoló képek is.

art puzzle recenzja jakość

A márka 3000 elemből álló puzzle-t gyárt. A termékek teljes sorozatából válogathat, mint például óra alakú kirakók (melyet a falra is akaszthat), panorámák, sötétben világító, bársony, vagy akár fából készült puzzle-k.

Összefoglaló
Vegyes érzéseim vannak az Art Puzzle-val kapcsolatban. Nagyon élveztem ezt a képet csinálni. Frida Kahlo nagyon ellentmondásos művész volt, és Alfredo Arreguin festménye megtapasztalja az igazi művészetet. Nem könnyű és meglehetősen egzotikus, de a maga egyszerűségében rendkívül érdekes is.

Viszont vannak vágatlan és laza elemei, leválási példáink és elég sok por (ami tulajdonság és nem hiba). Ezt leszámítva jó a minőség. A termékválaszték változatos, így szerintem minden PuzzleMániás talál majd magának valamit.

Így Utazásunk első állomása véget ért. Már elkezdtem egy másik kirakót egy másik török gyártótól. Maradjon velünk a továbbiakért.