Puzzle újdonságok: Június 2021

Kint meleg van, és a napok egyre hosszabbak. Ezért nem meglepő, hogy június az az idő, amikor általában megfigyeljük a PuzzleMániások valamivel kevesebb aktivitását és kevesebb új terméket, amelyek megjelennek a boltunkban. A kevesebb nem azt jelenti, hogy a PuzzleMania lusta. Van néhány új érkező készlet, amely érdekes lehet a festmények, a Witcher vagy a vicces képek rajongójainak. Egy mondatban -  valami jó mindenkinek ...

Legérdekesebb júniusi hírek

A májusi összefoglalómat statisztikákkal kezdtem, és úgy gondolom, hogy e sorozatnak rögzített pontjává kell válnia. Íme néhány szám az üzletben megjelent új puzzle-khoz. A Puzzle-Mania.hu kínálata 122 új mintával nőtt. Közülük: 38 a Bluebird-től, 33 a Sunsout-tól, 15 Clementoni és Grafiktól, 10 Heye-től, 4 Jumbo-tól, 4 Schmidt-től és 1-en az Educa-tól, a Vidra House-tól és a Ravensburgertől. A darab száma 24 és 2000 darab között van. Ezek a számok. Itt az ideje az újdonságok legérdekesebb rejtvényeinek szubjektív áttekintésére!

Színes afrikai falu. Bluebird. 1500 darab

Puzzle 1500 elementów, kolorowa wioska afrykańska

Ez a kép volt a hónap legnagyobb meglepetése. Egy nap a weboldal újdonságrészében néztem az újdonságokat, és megláttam egy nagyon élénk színű miniatűröt. Már azt hittem, hogy ez egy grafika Friedensreich Hundertwasser stílusában, vagy egy másik, egyszerű, színes formákat kedvelő művész stílusában. Közben a nagyítás után észrevettem, hogy ez egy fénykép! Elképesztő színek és díszek a ház elején. A tér teljesen más módon van elrendezve, mint az európai stílusú. Valami csodálatos, tele színekkel és örömmel. Még az ég is (mivel a képen csak egy kis terület) ösztönzi a halmozást. Az egyik ilyen minta a "muszály megvenni" listáról.

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az áruház weboldalán

A csodák udvara. Bluebird. 2000 darab

Puzzle humorystyczne bluebird 2000 elementow

Nem nől ki bizonyos dolgokból. Esetemben ezek humoros kirakók. Mindig kíváncsi vagyok Mordillo, Degano vagy Jan van Haasteren mester által készített tervekre. Ezúttal azonban Francois Ruyer által festett kép, amely a Csodák udvarát mutatja. Ezt az udvart, a középkori Párizsi kerületét, főként tolvajok és koldusok lakják. Tehát valami azoknak, akik szeretnék megnézni az akkori társadalmi síkságot. Sok minden történik a képen, ezért még jobban örülök, hogy 2000 darabból ál.

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az áruház weboldalán

Hiányzó darab. Jumbo. 1000 darab

Puzzle Zaginiony element

Említettem Haasteren mestert? Mivel stúdiójában új minták jelentek meg, ezeket nem lehet kihagyni a listából. Legalább egyet, bár ha szereti a humoros puzzlet, érdemes a többieket is megnézni. Képeit nehéz összefoglalni. Az őrület, az abszurditás és a humor keveréke. És mindezek között elveszett kezeket és cápauszonyot talál ... Ha még nem tudja, mi folyik ott, kezdje csak rakni. Valószínűleg észreveszi őket közben. És ha nem tetszik ez a minta, akkor nem probléma. Nézze meg másokat, például Medence-halmot vagy Zöldségkertet.

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az áruház weboldalán

Susan Brabeau - Mannequin. Sunsout. 1000 darab

Puzzle Sunsout 1000 elementów. Manekin

A lista következő mintája valamivel komolyabb. Susan Brabeau festményeit másképp ítélik meg. Vannak, akik értékelik a sajátos humorérzékét, mások elutasítják képeit, amelyek gyakran .... hadd mondjam diplomáciailag: sajátosak. Ebben az esetben két gyerek, akik csodálják a próbabábut. Valószínűleg elismeri, hogy végül is kissé elmosolyodott az orra alatt, amikor meglátta ezt a képet? Ha igen, talán ez egy jó ürügy arra, hogy egy kevésbé ismert producertől rakjon ki valamit?

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az áruház weboldalán

Batman panoráma. Clementoni. 1000 darab

Puzzle Batman panoramiczne

Mi lenne, ha kitéphetne egy oldalt egy képregényből, és puzzlet készíthetne belőle? Ez az asszociáció jutott eszembe, amikor Clementoni 1000 darabos puzzle-jából új mintáját megláttam. A panoráma formátuma és a képregénykeretek tökéletesen illeszkednek, és egy tipikus kollázst dinamikával teli történetté alakítanak, ami nem tipikus történet, mert ... tipikus kollázs. Úgy gondolom, hogy ez a Batman puzzle mind a kisgyermekek, mind a kissé idősebbek számára is érdekes lehet. Végül is említettem, hogy nem nől ki bizonyos dolgokból, igaz?

Kattintson ide a puzzle megtekintéséhez az áruház honlapján

Tibeti iskola - Mandala Amitabha. Grafika. 1500 darab

Puzzle Mandala

A következő minta meglehetősen meglepő, nemcsak azért, mert a mandala létrehozásának ázsiai hagyományához vezet vissza. Nem vagyok szakértője a buddhizmusnak, de még analógiám is volt a mandala létrehozása és a puzzle összeállítása között. Mandala, egy később megsemmisítendő dolog létrehozása egyfajta meditációként. Félreértésbe ne essenek - a kirakóból nem vallásos szórakoztató tevékenységet fogok csinálni. Legfeljebb csak potenciálisan terápiás jelentőségüket látom. De be kell vallani, a hasonlat érdekes.

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az üzlet weboldalán

Leonardo da Vinci - La Scapigliata. Bluebird. 1000 darab

Puzzle la scapigliata

Június sok újdonságot hozott, amelyek a festészethez kapcsolódó témák rajongókjainak tetszenek. Közülük szeretném felhívni a figyelmét Leonardo da Vinci befejezetlen munkájára. La Scapigaliata, a "nő feje" vagy "kócos" néven ismert vázlat. Az arcvonások finomsága és a haj vázlata kombinálva ez a kép olyasvalamire vonzza a figyelmét. Természetesen nem ajánlom ezt azoknak, akik könnyű és szórakoztató puzzle-t keresnek. A színek miatt ez a minta biztosan nem lesz egyszerű. De a hatás befejezésük után határozottan lenyűgöző. Azt is hozzáteszem, hogy ez a kép már megjelent a Grafika cég által kiadott PuzzleMania áruház kínálatában, szintén 1000 darabos puzzle-ként.

Ide kattintva megtekintheti a kirakót az áruház weboldalán

Rudolf Vogl: Frida. Heye. 1000 darab

Puzzle Frida 1000 elementów

Gondolom, hogy Frida Kahlo nemrégiben az egyik legnépszerűbb kirakós téma lett. Frida, avagy Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón öntudatlanul a feminista mozgalom ikonjává vált. Érdekes módon életének és munkásságának egyes kutatói azt állítják, hogy a feminizmus és más vonások tulajdonítása munkájának gyakran nagyon ellentmondásos, és visszaélésnek tekintik őket. A Heye rejtvény nem Frida munkáit ábrázolja, hanem Rudolf Vogel Frida portréja. Nagyon színes, sőt szivárványos jellege van, vagy csak utalás a latin-amerikai és indiai festészet stílusára? Nos, az "ezer" összeállításával eltöltött idő jó alkalom lehet arra, hogy elgondolkodjunk ezen a kép értelmezésén.

Kattintson ide, hogy megtekintse a puzzlet az áruház honlapján

Wassily Kandinsky: Powerful Red. Bluebird. 1000 darab

Puzzle Kandinsky abstrakcjonizm

Az Absztrakt művészet egyik társteremtőjének, Kandinskynek néhány festménye júniusban felkerült a Puzzle-Mania.hu kínálatába. Festményeinek különféle formái voltak, gyakran meglehetősen összetettek. A Powerful Red egy példa egy egyszerű absztrakt formára, amely valószínűleg egyszerűségének köszönhetően észrevehető. Ha tetszik a munkája, érdemes megnézni a puzzle oldalt, amely az orosz festő festményeinek reprodukcióit tartalmazza. Több tucat különböző festményt talál. Teljesen lehetséges azonban, hogy az ajánlatot böngészve, ahogy én, észre fogja venni ennek a pirosnak az erejét ...

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az áruház weboldalán

Witcher II. Clementoni. 1000 darab

Puzzle The Witcher

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a júniusi újdonságok szubjektív listáján nagy "M” betűvel léptem be a művészet területére, a végén valami könnyűt ajánlok. Clementoni, az olasz kirakósproducer kiadott egy puzzle-t a The Witcher könyvek Netflix-adaptációjának motívumaival. Ez a minta kissé megkönnyítheti a show második évadának várakozását. Magát a sorozatot szerintem sokkal melegebben fogadták, mint a lengyel produkciót közel 20 éve (!), Így érdemes várni. Igen, lehet, hogy maga a minta nem olyan sikeres, mint a Peaky Blinders esetében, de nem túl rossz egy filmtémájú puzzle számára.

Ide kattintva megtekintheti a puzzlet az üzlet weboldalán

Nyári lassulás

Kevesebb premier van, mint az előző hónapban, de a TOP 10 rejtvényeket mégis megtaláltuk. A júniusi újdonságok között más kincseket is talál. Különösen, ha rajong a festészetért, Van Gogh, Monet és más művészek festményei biztosan vonzóak lesznek. Nem szerepelnek a listámban, de talán a puzzlegyűjteményeiben lesznek? Sok puzzlemániások számára az ünnepek a pihenés ideje a kirakóktól, és ezzel nincs semmi baj, éppen ellenkezőleg, néha szükségünk van változtatásra. De semmi sem akadályoz bennünket abban, hogy keressük, mit fogunk kirakni, amikor a napok egyre rövidebbek lesznek. Addig is meghívom Önt, hogy nézze meg a PuzzleMania blogot, ahol pár nap múlva újabb cikk jelenik meg.