Puzzle újdonságok: május 2021

A puzzlerajongóknak nem kell panaszkodniuk az új dizájnok hiányára. Amikor arra koncentráltam, hogy hány új dizájn érkezett a puzzlemania.hu oldalára, meglepődve tapasztaltam, hogy havonta több tíz vagy akár száz ilyen volt! Valóban sok közül lehet választani, bár nem mindig van ideje megnézni az újdonságokat. Ezért döntöttem úgy, hogy havonta egyszer közzéteszek egy rövid összefoglalót a tíz legérdekesebb puzzleről, amelyek a boltban jelentek meg. Természetesen ez egy szubjektív lista, ezért érdemes ellátogatni weboldalunkra, ahol mindenféle típusú puzzlet talál. 

A 10 legérdekesebb puzzle - május 2021

Hadd kezdjem egy kis összefoglalóval: egy rész azok számára, akik szeretik a számokat és a statisztikákat. Májusban 10 gyártó 158 új terve jelent meg a puzzlemania.hu weboldalon. Azok a rajongók számára, akik szeretik főleg az amerikai puzzlet, remek hónap volt ez: Cobble Hill (42), Masterpieces (38), és ez az összes újdonság fele! Meg kell említeni azonban a Bluebird (22), Ravensburger (18), Clementoni (17), Vidra House (8), Graphics (3), Falcon (1) puzzlet is. Különösen a lengyel gyártókat említem, nevezetesen a Trefl (5) és a Castorland (4) márkákat. Tudom, hogy nem kellett számokról írnom, ezért áttérek a fontosabb dologra: ami májusban igazán megdöbbentett a puzzle között.

U.S. Army Men of Honor

Puzzle U.S. Army Men of Honor

Az elején egy nagyon sajátos mintázatú puzzle-t fogok bemutatni, amely megmutatja, mennyire eltérő a mi lengyelek és amerikaiak hazafiságához való viszonyulás. Az amerikai katonaságot ábrázoló két motívum közül ez minden bizonnyal érdekesebb. Amint láthatja, a rejtvények nemcsak szórakoztatják, hanem lehetővé teszik, hogy megismerjék annak az országnak a kulturális sajátosságait, ahol készültek. Az amerikaiak sokkal nagyobb mértékben ünneplik és demonstrálják a hazaszeretetet, ami különösen a zászlók, szertartások vagy veteránok kiállításán keresztül látható. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lengyelek nem mutatnak hazafiságot, de el kell ismerni, hogy ezek a különbségek észrevehetőek.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Naprendszer. Spirál puzzle 1040 db. Trefl

Ha a hazaszeretetről beszéltünk, hadd mutassam be a Trefl puzzlet. Ez egyfajta puzzle, amely főleg a formájával lenyűgözött. A "Crazy Shapes" sorozat után Trefl meglepett minket egy új spirális puzzlesorozattal, amelyek annak ellenére, hogy a kép maga egy hagyományos téglalapot képvisel, egyedi darabokból vann összeállítva, amelyek később spirált hoznak létre. Azt hiszem, ezek a rejtvények nemcsak az eszét fogják zavarni, hanem szórakoztatni is fogják.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Kazetták 200 db. Ravensburger

Puzzle Kasety. 200 elementów

Megjelent 2021. június 6.: 200 darabból álló puzzlesorozat (Erdő, Kazetták, Macska stb.) nem része az XXL sorozatnak. Szeretnék köszönetet mondani Katarzyna a Facebook-csoport "Puzzle a szenvedélyem" figyelmeztetésért. A Ravensburger XXL puzzle belül új termékeket is találhatunk (az ókori Egyiptomban. 300 darab. XXL puzzle, Nagy álom. 300 db. XXL puzzle). Szubjektív nézetem szerint azonban a kazetták motívuma nagy szerepet játszik, mert szentimentálisan hat rám. Biztos vagyok benne, hogy megért engem, mert egy olyan generációhoz tartozom, amely emlékszik a kazettákon keresztüli zenére és arra, hogy mire használtuk a ceruzát.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Pillangók 1000 db Bluebird

Puzzle Motyle. 1000 elementów

A puzzle egy ideje nagyon népszerű. Nem csak a tipikus, mint például a Cloudberries Gradient puzzle, hanem azok is, amelyek az egyes tárgyak vagy állatok helyes elrendezésén alapulnak. Hasonló a fenti, színes pillangókat ábrázoló minta, ami minden bizonnyal kellemes változatosságot és kikapcsolódást jelent az ész számára. Ami az egyes darabok összeszerelését illeti, az eljárás sokkal egyszerűbb, összehasonlítva más színes mintákkal (1000 darab), amelyek szintén megjelentek a PuzzleMania.hu ajánlatában.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Backyard Butterflies. Puzzle XXL 500 db

Puzzle Motyle z ogrodów Ameryki Północnej. Puzzle XXL, 500 elementów

A pillangókkről szólva érdemes megjegyezni az Észak Amerikából származó lepkéket ábrázoló Cobble Hill puzzlet. Egy annál szebb finom színminta a régi pillangó atlaszra emlékeztet. Ebben az esetben XXL típusú puzzleről van szó, amelyek az egyes darabok összerakása után ugyanazokat a méreteket érik el, mint ugyanazon gyártó 1000 darabos puzzle, azaz kb. 68x50 cm.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Walter Crane : L'Empire Britannique en 1886. 2000 db. Grafika

Puzzle Walter Crane: Imperium Brytyjskie w 1886 roku

Ez a puzzle egy új térképet is tartalmaz, amely visszatükrözi a puzzlemánia gyökereihez való visszatérést. A Grafika márka térképet készített a Brit Birodalomról 1886-ban. A motívum szerzője a 19. és 20. század fordulóján élő angol grafikus és illusztrátor, Walter Crane. Maguk a térképek kihívást jelentenek, nehézségeik megfelelnek annak a ténynek, hogy a puzzle 2000 darabból áll. Határozottan a megfelelő választás a haladóbb puzzle mániásoknak.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Madeleine Floyd - Flowers and Butterflies. 1000 db. Otter House

A Otter house egyre ismertebb rejtvénykészítő Lengyelországban. Egyes puzzlemániások nem biztos, hogy megvannak győződve a képek stílusáról, de ha szereti az állati mintákat, valószínűleg előbb-utóbb találkozni fog velük. A boltban megjelent nyolc új termék, melyek közül én támogatom ezt a mintát. Itt is egy pillangó minta van, amely a nyári jólétet idézi fel bennünk. Az illusztrációt Madeleine Floyd, 1969-ben született kortárs művész készítette. Munkái különösen népszerűek az Egyesült Királyságban.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Harry Potter 5: Expecto Patronum. 1000 db. Ravensburger

Puzzle Harry Potter 5: Expecto Patronum

Ez a puzzle biztosan sok rajongót szerez, különösen a Harry Potter rajongók körében. Ez egy olyan kép, amely nem csupán egy filmkollázs vagy a főszereplők fényképeinek újabb kollázsa. A Harry Potter filmváltozatára utaló illusztrációk sorozatát ábrázoló minta bizonyos frissességet visz a témába. Nefeledje el, hogy ha könyvszeretőnek szánja, akkor hiányozhat a varázslat a darabok összeállításához (bár mugliként tévedhetek!). Rendelkezésre állnak azonban olyan tippek, amelyek még egy kezdő számára is lehetővé teszik ezen 1000 darabból álló rejtvények összeállítását.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Peter Pan. 1000 db. Masterpieces.

Puzzle Piotruś Pan. 1000 elementów

Újabb mese minta. Ezen a képen Pán Péter Hook kapitánnyal küzd. Klasszikus, érzelmi jelenet és egy szép mesebeli "vonal" megjelenítése. Annak ellenére, hogy nem ez volt az első tippem a mai ranglistán, azt hiszem, a puzzle sok rajongójának tetszeni fog. Különösen, ha már összerakta a Disney motívumok összes puzzlet, amelyet Thomas Kinkade festett. Talán ez egy újabb nagyszerű alkalom arra, hogy megpróbálja összerakni egy amerikai gyártó egyéb rejtvényeit.

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.

Tropical Fish. 1000 db. Masterpieces

Puzzle Tropikalna ryba - puzzle konturowe

Végül szeretnék bemutatni egy nagyon érdekes puzzlet. De a kontúrpuzzle speciális csoportjába tartoznak, amelyben fontos megváltoztatni az elrendezés sorrendjét abban az esetben, ha az elején összerakta a keretet, ahogy én is csinálom. Ezenkívül a kép színes speciálisan kivágott elemekkel felélesztet. Bár ez inkább a fa rejtvényeknél fordul elő, láthatja, hogy a hagyományos karton rejtvények gyártói is használják őket. Bár nem kellene inkább a fa rejtvényeket hagyományosnak tartanom?

Kattintson a puzzle megtekintéséhez.