Recenzió: Szajna naplemente. Anatolian.1000 darab #UKVK

Az Utazás második részében egy másik török gyártó, az AnaTolian kirakós játékait szeretném áttekinteni. Ezúttal Dominic Davison munkáját veszem közelebbről szemügyre.

Ha még nem olvasta a sorozat első részét, kattintson ide.

Dominic Davison egy londoni digitális művész. Műveit olyan magazinokbab publikálják, mint a „3D Artist” vagy az „Advanced Photoshop”. Grafikai terveit számos gyártó kirakóira nyomtatják. Hadd említsem csak meg az Anatolian, Castorland, Connex, Clementoni, Educa, Eurographics, Falcon, Grow, Jumbo, KS Games, Ravensburger, Schmidt, Springbok, Trefl, Wentworth. Elég sok, igaz? 40-től 6000-ig tartalmazó puzzle darabos dobozokat találtam.

Mit találhatunk Davison portfóliójában? Kabinok és vidéki tájak, valamint mediterrán városok utcái Dél-Franciaország, Olaszország és Spanyolország iránti szeretetének köszönhetően. Vannak, akiket elbűvöl majd, másoknak kicsit túl édes. Akárhogy is van, nem tagadhatjuk, hogy olyan felismerhető, mint Thomas Kinkade, Aimee Stewart és Josephine Wall.

A doboz

Koncentráljunk a Szajna naplementére. AnaTolian 1000 darabos puzzle. A doboz mérete normál 9,8 x 14,2 x 2 hüvelyk, így csak kicsivel kisebb, mint az Art Puzzle. A doboz felső borítója vászon szerkezetű, és a kép a doboz nagy részét elfoglalja. A képet nem fedik nyomatok, a kép alatt a gyártó logója van elhelyezve, a kép bal oldalán pedig az elemek mennyiségét a sorozat nevével (’A világ rejtvénye’) írják. Mindez egy kicsit kisebbé teszi a képet az Art Puzzle-hoz képest. Azonban úgy gondolom, hogy ez senkit nem fog zavarni. A doboz oldalán található a logó, a kép, a cím és a teljes kép méretére vonatkozó információ, ami meglehetősen jellemző.

art puzzle recenzja jakość

A doboz belsejében van egy műanyag zacskó puzzle darabokkal, de egy puzzle doboz tartó is. Ez egy megfelelően vágott és hajlított, trapéz alakú karton, amely egy speciális kódot is tartalmaz a reklamációs eljáráshoz. Véleményem szerint ez egy szépen elkészített reklámanyag.

A doboz hátoldalán három különböző nyelvű információ található: a kirakós darabok valós mérete, a puzzledoboz tartó használati útmutatója és a reklamációs eljárás. És ismét, a doboz hátulja egy kicsit jobban nyomtatott az Art Puzzle-hoz képest.

A minőség

A konyhai szűrőn átszitáltam az elemeket, hogy nincs-e sok por. Szinte semmi sem volt összehasonlítva az Art Puzzle-val, amely csak egy másik tulajdonsága az AnaTolian kirakóinak.

art puzzle recenzja jakość

Az AnaTolian szabályos vágást használ, és az elemek tipikus hálót alkotnak. A darabok szabványos formájúak, mindegyiknek általában két füle és két üres lapja van. A vastagsága hasonló az Art Puzzle-hoz. Azonban nincsenek vágatlan elemek, és szinte nincs a darabok leválása, ami pozitívan meglepet. Az elemek jól illeszkednek, bár a teljes képet továbbra sem lehet helyek között mozgatni. De könnyűnek kell lennie néhány nagyobb alkatrész mozgatásához.

Összeséges  öröm

Lehet, hogy az a benyomásom, hogy engem nem annyira izgatott a „Seine Sunset”, mint a „Frida”. Ez csak egy a sok táj közül, kissé eltúlzott színekkel. Tipikus párizsi kép: Eiffel-torony, kávézók, standok, művészek festenek az utcán. Ha nem lennének az üres dohányzóasztalok, azt mondhatnánk, hogy ez egy szinte tökéletes világ.

Azonban még jobban élveztem ezt a kirakót, mint vártam, mert jó a minősége és nem volt túl nehéz.

art puzzle recenzja jakość

Nem szoktam nagyon alaposan szétválogatni a puzzle darabjait. Sikerült elkülönítenem a keretet, az eget, a növényeket, az utcát és a többi apró elemet. Az égbolt összeszerelése simán ment, mert különböző színárnyalatok voltak. Mindezek miatt az 1000 darabos puzzle-dobozok elkészítése sem túl nehéz, sem túl könnyű.

Nem nagyon figyelek arra, hogy mennyi időt szánok egy adott kirakóra. Nem versenyzem senkivel, ezért rászánom az időt. Valószínűleg két estémbe telt, mire befejeztem. Imádtam az apró részleteket, például a szereplők arcvonásait, a kávézón kívül olvasható menütáblát és a változatos növényeket. Ez a kép tényleg megnyugtatot.

Gyártó további ajánlata

Az AnaTolian a török Perre csoporthoz tartozik, amely globális márkáva kíván válni. 260-3000 darabos puzzlet kínálnak, így ha Ön amatőr vagy profi, akkor is talál magának valamit.

art puzzle recenzja jakość

A márka kínálja Janelle Nichol, Jan Patrik Krasny, Tolga Artem (nagyon színes portrék), Aimee Stewart és Jacek Yerka legkeresettebb alkotásait. Be kell vallanom, bőven van miből válogatni. Vannak állatok, tájak, térképek, járművek, tengeri témák mindenki számára.

Összefoglaló

Bevallom, hogy a sorozat első recenzióból származó „Frida” az én személyes választásom e kettő közül. De ha a minőséget szeretném értékelni, az AnaToliant választom.

Kissé gyengébb minősége ellenére az Art Puzzle nem különbözik sok más népszerű márkától. De a kevesebb por, az elemek jobb illeszkedése, a vágatlan darabok hiánya, a bónusz doboztartó formájában és végül a nagyon világos tájékoztatás a reklamációs eljárásról, az AnaToliant favorizálja.

Tudom, mondtam, hogy nem fogok értékelni egyetlen gyártót sem. De ha még mindig tudni akarod a pontszámot, nekem az Art Puzzle – AnaTolian 0:1.

Találkozunk a következő recenziónál!